Kendetegn

Rejen er rød med lange savtakkede pandetorn og runde sorte øjne. Det tynde par af følehornene har brede hvide og røde ringe. I modsætning til mange andre rejearter er den røde reje rød både før og efter kogning. Den kaldes også dybhavsreje, koldtvandsreje og nordsøreje. Rejen kan blive op til 16-17 cm.

Levested:

Rejen lever på blød bund på 50 til 500 meters dybde ved 0-8°C varmt vand. De største mængder af rejer findes på dybder mellem 100 og 250 meter. Rejen er udbredt på fastlandssoklerne i Nordsøen og mange andre steder i Nordatlanten.

Føde:

Føden består af mikroskopiske krebsdyr og orme. Rejen er hermafrodit og starter sit kønsmodne liv som han, når den er mellem 2 og 4 år. Efter yderligere 2-3 år skifter den køn og bliver hun. Parringen sker om efteråret. Hunnen bærer som mange andre krebsdyr sine ca. 3000 æg mellem bagkroppens ben vinteren over. Æggene klækkes om foråret, og larverne er pelagiske.

Fangstmetode:

Rejerne fanges med trawl, og fiskeriet er reguleret af kvoter.

Tilberedning:

Rejerne har fast og lyserødt kød. Koges, grilles eller steges.

Sæson:

Sæson hele året.

Ernæring og sundhed:

Rejen hører til kategorien ”mager fisk”.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Fisk i kantinen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28