10 personer
1,5 kg kulmulefilet med skind 250 g sorte oliven uden sten, fx kalamata 6-7 spsk pankorasp 250 g babyspinat 2 rødløg 7 fed hvidløg 2 kg små kartofler kogt med skræl Frisk rosmarin 5 spsk olivenolie 5 dl cremefraiche 18% 2 usprøjtet citron Salt og peber
Sådan gør du
Riv og pres citronen, vend citronskal og saft i cremefraichen. Smag til med salt og peber.
Spid de kogte kartofler med en kvist rosmarin. Steg dem gyldne på en pande i olivenolie og hvidløg, krydr med salt og peber.
Skær fisken i 10 stykker og læg dem med skindet nedad på en bageplade med bagepapir.
Vend grofthakkede oliven med 1 spsk olivenolie, salt og peber, fordel på toppen af fisken og drys til sidst med pankorasp.
Bag fisken i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter.
Servér med rosmarin kartofler, spinatsalat og citroncreme.
Kulmulen har et svagt underbid og ingen skægtråde. Mundhulen og gællehulen er sorte. 1. rygfinne er kort og 2. rygfinne og gatfinne er lige lange.
Levested:
Kulmulen lever på 100-300 m dybde. Den opholder sig nær bunden om dagen, men søger højere vandlag om natten på jagt. Kulmulen er en grådig rovfisk med meget spidse tænder.
Føde:
Kulmulen lever af sild, brisling, ansjos, sardin og makrel.
Fangstmetode:
Fanges med trawl eller garn.
Tilberedning:
Kødet er hvidt til lidt gråligt og lidt løst i rå tilstand, men...