Bagt kulmule med oliven og citroncreme

Du skal bruge:

10 personer
1,5 kg kulmulefilet med skind
250 g sorte oliven uden sten, fx kalamata
6-7 spsk pankorasp
250 g babyspinat
2 rødløg
7 fed hvidløg
2 kg små kartofler kogt med skræl
Frisk rosmarin
5 spsk olivenolie
5 dl cremefraiche 18%
2 usprøjtet citron
Salt og peber

Sådan gør du

  • Riv og pres citronen, vend citronskal og saft i cremefraichen. Smag til med salt og peber.

  • Spid de kogte kartofler med en kvist rosmarin. Steg dem gyldne på en pande i olivenolie og hvidløg, krydr med salt og peber.

  • Skær fisken i 10 stykker og læg dem med skindet nedad på en bageplade med bagepapir.

  • Vend grofthakkede oliven med 1 spsk olivenolie, salt og peber, fordel på toppen af fisken og drys til sidst med pankorasp.

  • Bag fisken i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter.

  • Servér med rosmarin kartofler, spinatsalat og citroncreme.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Kulmule

Kulmulen har et svagt underbid og ingen skægtråde. Mundhulen og gællehulen er sorte. 1. rygfinne er kort og 2. rygfinne og gatfinne er lige lange.

Levested:

Kulmulen lever på 100-300 m dybde. Den opholder sig nær bunden om dagen, men søger højere vandlag om natten på jagt. Kulmulen er en grådig rovfisk med meget spidse tænder.

Føde:

Kulmulen lever af sild, brisling, ansjos, sardin og makrel.

Fangstmetode:

Fanges med trawl eller garn.

Tilberedning:

Kødet er hvidt til lidt gråligt og lidt løst i rå tilstand, men...
Fisk i kantinen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28