Bagt torsk med persillepesto og rodfrugter

Du skal bruge:

100 personer

Fisk

8 kg torskefilet, i mindre stykker

Persillepesto
500 g mandler, afskallede
5 store bdt. bredbladet persille
50-70 g hvidløg
½-1 l olivenolie
citronskal fra økologiske citroner, efter smag

Bagte rodfrugter
13 kg rodfrugter og kartofler (f.eks. gulerødder, persillerod, pastinak og selleri), mindre stykker
3 kg løg, i både
olivenolie

Sådan gør du

Fisk

  • Læg torskefileterne i gastrobakker, og krydr med salt og peber.
  • Sæt fisken i ovnen ved 150 grader, og bag den i ca. 10 minutter afhængig af størrelse.

Persillepesto

  • Rist mandlerne let på en tør pande eller i ovnen, så de bliver lysebrune.
  • Lad dem køle af.
  • Blend mandlerne sammen med persille, hvidløg, citronskal og olie, til pestoen er lind.
  • Smag til med salt og peber.

Bagte rodfrugter

  • Kom grøntsagerne i gastrobakker, og vend med olie, salt og peber.
  • Bag dem i ovnen, til de er møre, ca. 30-40 minutter.

 

Tip: Pestoen kan også laves med kerner, f.eks. solsikkekerner, som er billigere. 

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Torsk

Torsken har overbid, en kraftig skægtråd og en lys sidelinie. Ryg og sider er gråbrune eller grågrønne med en mængde brune, gule eller rødlige pletter. Farven varierer efter omgivelserne. Bugen er hvidlig. Torsken er ikke nogen stimefisk, men forekommer ofte i store tætheder, hvor der er godt med føde eller i forbindelse med gydning. Den største torsk, der nogensinde er blevet fanget, var 2 meter og vejede 96 kg. I dag er det yderst sjældent at finde en torsk over 130 cm.

Levested:

Torsken lever fra kysten til 600 meters dybde ved temperaturer mellem...
Fisk i kantinen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28