Bagte rødspætteruller med rødbedesalat

Du skal bruge:

100 personer

8 kg rødspættefileter
8 kg rødbeder
3,5 kg æbler, tern
salt og peber

Marinade:
2 dl olie
2 dl vineddike, gerne æbleeddike
2 dl peberrod, revet
ca. 2 dl kapers

Tilbehør:

kogte kartofler

Sådan gør du

  • Bag halvdelen af rødbederne i ovnen ved 200 grader.
  • Tag skindet af dem, og skær dem i tern.
  • Skær også resten af rødbederne i tern.
  • Bland en marinade med olie, eddike, revet peberrod og kapers, og hæld marinaden over de to slags rødbeder og æbler.
  • Rul hver rødspættefilet sammen til en lille roulade, og læg dem i smurte gastrobakker.
  • Krydr fisken med salt og peber.
  • Bag dem i ovnen 10-12 minutter ved 150 grader.

 

Servér de bagte rødspætteruller med kogte kartofler og rødbedesalat.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Rødspætte

Rødspætten er en højrevendt fladfisk (dvs. at det venstre øje er vandret til højre side), hvor kroppens bredde uden finner er ca. halvt så stor som længden. Bag øjnene findes en buet række af 4-7 benknuder. Rødspætten har en glat, brun overflade på øjensiden med spredte røde eller orangerøde pletter, som også går ud på finnerne. Blindsiden er hvid. Rødspætten kan højst blive 100 cm, men den bliver sjældent over 50 cm.

Levested:

Rødspætten lever på sandet eller blandet bund fra kysten og ud til ca. 200 meters dybde. De fleste voksne rødspætter findes på...
Fisk i kantinen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28