Blåmuslinger med pasta

Du skal bruge:

100 personer

10 kg muslinger
10 kg spaghetti el. fettuccini
75 g hvidløg, hakket
olivenolie
4 kg gulerødder, små tern
3,5 kg løg, små tern
1,5 kg fennikel, små tern
3 l hvidvin
8 citroner, revet skal
4 tsk chiliflager
2 store bdt. bredbladet persille, hakket
salt og peber

Sådan gør du

  • Skyl muslingerne i flere hold af koldt vand.
  • Gennemgå muslingerne, og kassér dem med ituslået skal.
  • Sæt en stor gryde letsaltet vand over til pasta, og kog den 2 minutter mindre end angivet på pakken.
  • Varm olien op i en gryde, og sauter hvidløgene kort, uden at de bliver brune.
  • Tilsæt løg, gulerødder og fennikel, og sautér det hele et par minutter.
  • Tilsæt muslinger, citronskal, chili og hvidvin, og kog i 5 minutter.
  • Dryp pastaen af i en sigte, og kom den tilbage i gryden.
  • Hæld muslinger og sauce over pastaen.
  • Kog igennem, og smag til med salt og peber. 
  • Drys persille over retten ved servering.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Blåmusling

Blåmuslingen er omgivet af to symmetriske, ovale, hvælvede, mørkeblå næsten trekantede skaller. Skallens farve er blålig hos ældre eksemplarer og brunlig hos de yngre. På indersiden er den forsynet med et lag af perlemor. Blåmuslingen kan blive op til 10 cm lang.

Levested:

Blåmuslingen lever på lavt vand - ned til 10 meters dybde. Den er meget hårdfør, og tåler store variationer i temperatur og saltholdighed samt længere tids udtørring. Udbredt i danske farvande også helt ind i Østersøen og brakvandede fjorde. Sidder fast forankret til hinanden...
Fisk i kantinen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28