Dampede muslinger i hvedeøl

Du skal bruge:

100 personer

15 kg friske muslinger
200 g smør
2,6 kg løg, finthakket
75 g hvidløg, finthakket
en håndfuld timiankviste
3 l hvedeøl
1,2 l æblemost
1,2 l piskefløde 38%
3,8 kg nye små gulerødder, gerne med top lidt top tilbage
2 kg æble, tynde både
2 bdt. dild, hakket
salt og peber

Tilbehør:
godt brød el. små nye kartofler

Sådan gør du

  • Sæt en stor gryde over med smørret, og steg løg og hvidløg ved lav varme, til de bliver glasklare. 
  • Tilsæt muslingerne, og rør godt rundt.
  • Tilsæt timiankviste, øl og æblemost.
  • Læg så låg på, bring i kog, og lad det dampe i ca. 5 minutter.
  • Kassér de muslinger, der ikke har åbnet sig under dampningen.
  • Sigt muslingebouillonen over i en anden gryde, og lad gryden med muslingerne stå med låg på.
  • Kog muslingebouillonen op med fløden, og lad det simre i 4-5 minutter under låg.
  • Flæk evt. de største gulerødder på langs.
  • Kom gulerødderne i gryden med muslingebouillonen, og rør rundt.
  • Smag til med salt og peber.
  • Bring i kog, og lad det koge i 3-4 minutter.
  • Vend æbler og dild i, og hæld bouillonen over de dampede muslinger.

 

Servér med godt brød eller små, nye kartofler til.

 

Tak til Vilsund Blue for lån af opskriften.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Blåmusling

Blåmuslingen er omgivet af to symmetriske, ovale, hvælvede, mørkeblå næsten trekantede skaller. Skallens farve er blålig hos ældre eksemplarer og brunlig hos de yngre. På indersiden er den forsynet med et lag af perlemor. Blåmuslingen kan blive op til 10 cm lang.

Levested:

Blåmuslingen lever på lavt vand - ned til 10 meters dybde. Den er meget hårdfør, og tåler store variationer i temperatur og saltholdighed samt længere tids udtørring. Udbredt i danske farvande også helt ind i Østersøen og brakvandede fjorde. Sidder fast forankret til hinanden...
Fisk i kantinen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28