Dampede muslinger med persille-fløde og hvidløgscroutoner

Du skal bruge:

10 personer

4 kg muslinger

10 skalotteløg

3 æble

5 spsk olivenolie

2 bundt kruspersille

2,5 dl hvidvin

5-6 dl fløde 38%

Salt og peber

Hvidløgscroutoner

10 skiver toastbrød

100 g smør

4 fed hvidløg

10 kviste persille

Sådan gør du

     

  • Bland smør, hvidløg og persille. Smør det på toastbrød og skær ud i stænger som grilles sprøde og gyldne i ovnen.
     
  • Rens muslingerne ved at skylle dem i koldt vand. Bank dem let mod bordet, og kassér dem, der ikke lukker sig.
     
  • Snit/hak løg, æble og kruspersille groft.
     
  • Varm olie op i en gryde og steg løg, æble og kruspersille i 1-2 minutter.
     
  • Kom muslingerne i og vend det hele godt sammen.
     
  • Tilsæt vin, bring det i kog og hæld derefter fløden i.
     
  • Lad det snurre et par minutter, indtil muslingerne har åbnet sig. Servér med hvidløgscroutoner.

     

    Tip: I stedet for vin kan du bruge øl

     

Andre opskrifter med samme fisk

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

No data (Commodity is missing for this recipe)!
Fisk i kantinen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28