Dampende muslinger med hvedeøl og grønt

Du skal bruge:

10 personer
  • 4 kg muslinger
  • 125 g finthakket løg
  • 3 fed hvidløg
  • 5 gulerødder
  • ½ bundt løvstikke el. Anden krydderurt
  • 1/2 bundt persille
  • 5 spsk olivenolie
  • 250 g kogte hvedekerner (kan udelades)
  • 2 hvedeøl
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Rens muslingerne ved at skylle dem i kold vand. Bank dem let mod bordet, og kassér dem der ikke lukker sig.
  • Hak løg, hvidløg, gulerødder, løvstikke og persille groft.
  • Varm olien op i en gryde, svits først grøntsager, og kom herefter muslingerne deri og vend dem godt i den varme olie med grøntsagerne.
  • Tilsæt hvedeøl og kogte hvedekerner. Lad det komme i kog og lad det snurre et par minutter, indtil muslingerne har åbnet sig.
  • Servér med groft brød.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Blåmusling

Blåmuslingen er omgivet af to symmetriske, ovale, hvælvede, mørkeblå næsten trekantede skaller. Skallens farve er blålig hos ældre eksemplarer og brunlig hos de yngre. På indersiden er den forsynet med et lag af perlemor. Blåmuslingen kan blive op til 10 cm lang.

Levested:

Blåmuslingen lever på lavt vand - ned til 10 meters dybde. Den er meget hårdfør, og tåler store variationer i temperatur og saltholdighed samt længere tids udtørring. Udbredt i danske farvande også helt ind i Østersøen og brakvandede fjorde. Sidder fast forankret til hinanden...
Fisk i kantinen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28