Dampet rødspættefilet med friske krydderurter

Du skal bruge:

100 personer

8 kg rødspættefileter
400 g zittauerløg, hakket
smør til stegning
2,5 liter hvidvin, tør
1,2 liter vand
6,5 liter piskefløde
80 g frisk dild, hakket
50 g frisk persille, hakket
40 g frisk purløg, klippet
40 g frisk karse, klippet
groft salt
citronsaft, friskpresset

Tilbehør:
godt brød

Sådan gør du

  • Fold rødspættefileterne sammen ned langs midten med skindsiden indad.
  • Damp løgene klare i smør, og læg fileterne oven på de varme løg.
  • Hæld hvidvin og vand ved, drys salt over, og lad fisken dampe under låg i ca. 5 minutter. 
  • Tag fileterne op, og hold dem varme.
  • Kog imens den resterende fiskesuppe ind ved stærk varme uden låg.
  • Tilsæt piskefløde, og lad saucen koge, indtil den er jævn.
  • Tilsæt krydderurter, og smag saucen til med salt og citronsaft.

 

Hæld saucen over fiskefileterne, og servér med godt brød. 

 

Opskriften er udarbejdet af Fiskehuset Bogense.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Rødspætte

Rødspætten er en højrevendt fladfisk (dvs. at det venstre øje er vandret til højre side), hvor kroppens bredde uden finner er ca. halvt så stor som længden. Bag øjnene findes en buet række af 4-7 benknuder. Rødspætten har en glat, brun overflade på øjensiden med spredte røde eller orangerøde pletter, som også går ud på finnerne. Blindsiden er hvid. Rødspætten kan højst blive 100 cm, men den bliver sjældent over 50 cm.

Levested:

Rødspætten lever på sandet eller blandet bund fra kysten og ud til ca. 200 meters dybde. De fleste voksne rødspætter findes på...
Fisk i kantinen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28