Fish taco med vesterhavstorsk

Du skal bruge:

4 personer

400 g vesterhavstorsk i filet
1 dl sesamfrø
2 spsk vegetabilsk olie
½ bundt koriander, groft hakket
2 dl creme fraiche
1 dl sød chilisauce
12 taco pandekager
Salt og peber

Mangosalsa:
1 mango
1 rødløg
1 lime u/sprøjtet
1 spsk olivenolie
100 g cherrytomater

Sådan gør du

  • Skær fisken i 2x2 cm stykker, krydr med salt og peber og vend i sesamfrø.
  • Skræl mangoen og skær den i små tern. Snit rødløget fint.
  • Vask limen og riv skallen fint. Pres limesaften ud.
  • Varm taco pandekagerne på en tør varm pande indtil de tager farve, ca. 30 sek. på hver side.
  • Steg fisken på en varm pande i 2 spsk olie i ca. 1 minut på hver side.
  • Anret taco pandekagerne med fisk, salsa, grofthakket koriander, creme fraiche og chilisauce.

Anden egnet fisk: Kulmule.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Torsk

Torsken har overbid, en kraftig skægtråd og en lys sidelinie. Ryg og sider er gråbrune eller grågrønne med en mængde brune, gule eller rødlige pletter. Farven varierer efter omgivelserne. Bugen er hvidlig. Torsken er ikke nogen stimefisk, men forekommer ofte i store tætheder, hvor der er godt med føde eller i forbindelse med gydning. Den største torsk, der nogensinde er blevet fanget, var 2 meter og vejede 96 kg. I dag er det yderst sjældent at finde en torsk over 130 cm.

Levested:

Torsken lever fra kysten til 600 meters dybde ved temperaturer mellem...

Stegt

Fisk i kantinen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28