Fiskedeller: 700 g torskefilet, tern a 2 x 2 cm 350 g laksefilet, tern a 2 x 2 cm 220 g havregryn 1 stort skalotteløg, hakket fint 260 g helæg 470 g rød peberfrugt, hakket fint chili efter smag 4 tsk groft salt peber 2 ½ spsk rapsolie til stegning
Tomattjums: 300 g blommetomater, halveret 2 fed hvidløg, hakket fint 1 stort skalotteløg, hakket groft 10 g ingefær, småbitte tern 2 spsk akaciehonning
Avocadodip: 300 g avocado 90 g skyr 2 spsk sennep 2 spsk frisk dild, klippet saft af 2 lime salt og peber
Tilbehør: nye danske kartofler, kogt
Sådan gør du
Fiskedeller:
Kom fisken i en blender, og blend, til farsen er ved at sætte sig.
Kom farsen over i en skål, og tilsæt havregryn, løg og æg.
Tilsæt peberfrugt og chili, og smag til med op til 4 tsk salt og peber.
Form fiskefrikadellerne med en ske, og steg dem i rapsolie ca. 2-3 minutter på hver side alt efter størrelse.
Tomattjums:
Vend tomat, hvidløg og løg sammen i en skål.
Bland ingefær og honning i, og lad det trække i 10 minutter.
Avocadodip:
Blend alle ingredienser til en mos, og smag til med lime, salt og peber.
Kom dellerne på et fad og tomattjums, avocadodip og kogte kartofler i skåle – så er der serveret, bum.
Torsken har overbid, en kraftig skægtråd og en lys sidelinie. Ryg og sider er gråbrune eller grågrønne med en mængde brune, gule eller rødlige pletter. Farven varierer efter omgivelserne. Bugen er hvidlig. Torsken er ikke nogen stimefisk, men forekommer ofte i store tætheder, hvor der er godt med føde eller i forbindelse med gydning.
Den største torsk, der nogensinde er blevet fanget, var 2 meter og vejede 96 kg. I dag er det yderst sjældent at finde en torsk over 130 cm.
Levested:
Torsken lever fra kysten til 600 meters dybde ved temperaturer mellem...