8 kg skrubbefileter, tern 5 kg porrer, ringe 2,25 kg bladselleri, tern 75 g hvidløg, hakket fint 1 dl olivenolie 4 kg hakkede tomater, konserves 15 l vand el. bouillon krydderier
Pynt: bladselleriblade
Tilbehør: groft brød
Sådan gør du
Svits porre, bladselleri og hvidløg i olien i et par minutter under omrøring.
Tilsæt tomater og vand eller bouillon.
Damp skrubbefileterne let.
Kog suppen op, lad den koge i 5 minutter, og smag til med salt, peber og andre krydderier.
Tilsæt ternene af skrubbefilet umiddelbart inden servering.
Drys suppen med blade af bladselleri, og servér straks sammen med groft brød.
Skrubbens farve på øjensiden kan variere fra mørk brungrå til gulgrå med uregelmæssige røde pletter. På blindsiden er den hvidlig og kan have brune pletter. Den kan kendes fra rødspætten på sin ru overflade og på, at kroppens bredde uden finner er under halvt så stor som længden. De fleste skrubber er højrevendte, men ikke alle. Store skrubber har desuden en spids torn ved gattet. Skrubben kan blive op til ca. 60 cm.
Levested:
Skrubben trives lige så godt i ferskvand som i saltvand. Den foretrækker at leve i områder med lavere saltindhold som f.eks....