Fiskeminestrone

Du skal bruge:

100 personer

8 kg skrubbefileter, tern
5 kg porrer, ringe
2,25 kg bladselleri, tern
75 g hvidløg, hakket fint
1 dl olivenolie
4 kg hakkede tomater, konserves
15 l vand el. bouillon
krydderier

Pynt:
bladselleriblade

Tilbehør:
groft brød

Sådan gør du

  • Svits porre, bladselleri og hvidløg i olien i et par minutter under omrøring.
  • Tilsæt tomater og vand eller bouillon. 
  • Damp skrubbefileterne let.
  • Kog suppen op, lad den koge i 5 minutter, og smag til med salt, peber og andre krydderier.
  • Tilsæt ternene af skrubbefilet umiddelbart inden servering.


Drys suppen med blade af bladselleri, og servér straks sammen med groft brød.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Skrubbe

Skrubbens farve på øjensiden kan variere fra mørk brungrå til gulgrå med uregelmæssige røde pletter. På blindsiden er den hvidlig og kan have brune pletter. Den kan kendes fra rødspætten på sin ru overflade og på, at kroppens bredde uden finner er under halvt så stor som længden. De fleste skrubber er højrevendte, men ikke alle. Store skrubber har desuden en spids torn ved gattet. Skrubben kan blive op til ca. 60 cm.

Levested:

Skrubben trives lige så godt i ferskvand som i saltvand. Den foretrækker at leve i områder med lavere saltindhold som f.eks....
Fisk i kantinen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28