Fiskesuppe med ising og persille

Du skal bruge:

4 personer

500 g isingfileter
3 porrer
500 g kartofler
1½ liter vand el. bouillon
1 bundt persille
1 dl fløde 9%
salt og peber

Tilbehør:
groft brød el. flutes

Sådan gør du

  • Snit porrerne fint.
  • Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern.
  • Kom porrer og kartofler i en gryde, og kog op med vand eller bouillon.
  • Lad suppen småkoge i 15 minutter.
  • Skyl og pluk persillen.
  • Blend suppe, porrer og kartofler med persillen, og kom suppen tilbage i gryden.
  • Skær isingfileterne i strimler, og kog dem i suppen i 1-2 minutter. 
  • Tag gryden af blusset, og rør forsigtigt fløden i suppen.
  • Smag til med salt og peber.

 

Servér suppen med groft brød eller flutes. 

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Ising

Isingen er en højrevendt fladfisk, som kan kendes på, at sidelinien er stærkt buet og går over brystfinnen, men ellers følger dyrets midte. Ellers ligner isingen meget både rødspætte og skrubbe. Overfladen føles ru, fordi skællene har små randtakker. Øjensiden er ensfarvet brungrå til gulbrun afhængigt af levested. Blindsiden er hvid. Munden er forholdsvis lille. Isingen er den mindste af de almindelige fladfisk, man træffer i de danske farvande. Den bliver sjældent større end 35 cm og er i reglen langt mindre.

Levested:

Isingen lever på dybder fra 1...
Fisk i kantinen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28