Fyldig suppe med ising

Du skal bruge:

100 personer
3 kg isingfilet, 3 cm brede strimler
800 g ris
2,75 kg løg, hakket
50 g hvidløg, finthakket
3,5 kg gulerødder, fintsnittet
olivenolie
1 dl karry
12 l fiskebouillon
3 l kokosmælk
3 kg æbler, tern
2 kg forårsløg, fintsnittet

Tilbehør:
groft brød

Sådan gør du

  • Kog risene. 
  • Svits løg, hvidløg og gulerødder i olivenolie og karry i en tykbundet gryde i 2 minutter.
  • Tilsæt fiskebouillon, og lad suppen koge i 5 minutter.
  • Damp fisken let.
  • Kom æbletern i suppen, og lad den koge i 2 minutter.
  • Tilsæt kokosmælk, smag til med salt og peber og evt. mere karry, og lad suppen simre.
  • Kom risene og den dampede fisk i suppen umiddelbart inden servering, og pynt med forårsløg.

 

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Ising

Isingen er en højrevendt fladfisk, som kan kendes på, at sidelinien er stærkt buet og går over brystfinnen, men ellers følger dyrets midte. Ellers ligner isingen meget både rødspætte og skrubbe. Overfladen føles ru, fordi skællene har små randtakker. Øjensiden er ensfarvet brungrå til gulbrun afhængigt af levested. Blindsiden er hvid. Munden er forholdsvis lille. Isingen er den mindste af de almindelige fladfisk, man træffer i de danske farvande. Den bliver sjældent større end 35 cm og er i reglen langt mindre.

Levested:

Isingen lever på dybder fra 1...
Fisk i kantinen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28