Grillet hornfisk

Du skal bruge:

100 personer
100 fileter á 150-200 g
25 bundt bredbladet persille
25 økologiske citron

Sådan gør du

  • Tænd grillen.
  • Hak persillen groft. Tag lidt fra til at drysse over kartoflerne, og bland resten med fintrevet citronskal.
  • Fyld blandingen i fiskens bug.
  • Krydr med salt og peber.
  • Læg fisken sammen ‘hoved mod hale‘ i en oliesmurt dobbeltrist, og grill den ved direkte varme i 3-6 min. på hver side. 
  • Servér med nye kartofler, drysset med hakket persille. Pynt evt. med rødbedespirer.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Hornfisk

Hornfisken kendes på den cylindriske aflange krop med stærkt forlængede over- og underkæber, som danner et næb. Begge disse lange hornagtige kæber har mange nåleformede tænder. Fisken er lang og slank med mørkeblå-grønlig ryg, sølvglinsende, perlemorsagtige sider og lys bug. Ryg- og gatfinne er placeret langt tilbage og sidder nær halefinnen. Skællene er små og løse.

Fiskebenene hos hornfisken har en flot grønlig farve, der skyldes, at benene indeholder et ufarligt farvestof (vivianit) ligesom hos ålekvabben. Hornfisk bliver sjældent over 90 cm og et...
Fisk i kantinen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28