Grillet hornfisk med chili og fersken

Du skal bruge:

100 personer
14 kg hornfisk i filet
100 ferskner (halveres)
2,5 dl soja
250 ml sesamolie
25 finthakkede chili
Saft af 25 lime

Sådan gør du

  • Hornfisk i filet pensles med olie og drysses med salt. Grill fisken på skindsiden på en brandvarm grill.
    Fersknerne grilles samtidig med fisken.

  • Soja, sesamolie, chili og lime røres sammen og serveres med fisk og ferskner.

  • Drys evt. med frisk koriander.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Hornfisk

Hornfisken kendes på den cylindriske aflange krop med stærkt forlængede over- og underkæber, som danner et næb. Begge disse lange hornagtige kæber har mange nåleformede tænder. Fisken er lang og slank med mørkeblå-grønlig ryg, sølvglinsende, perlemorsagtige sider og lys bug. Ryg- og gatfinne er placeret langt tilbage og sidder nær halefinnen. Skællene er små og løse.

Fiskebenene hos hornfisken har en flot grønlig farve, der skyldes, at benene indeholder et ufarligt farvestof (vivianit) ligesom hos ålekvabben. Hornfisk bliver sjældent over 90 cm og et...
Fisk i kantinen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28