Grillet hornfisk med persille og kaperssky

Du skal bruge:

100 personer
100 hornfiskefileter
50 bdt. kruspersille
2,5 dl fint strimlet el. reven skal af citroner
salt og peber
rugmel
ca. 1250 g skalotteløg
Rapsolie
1250 g kapers
5 l hvidvin
1250 g smør Tilbehør:
grillede citronbåde
nye kartofler

Sådan gør du

  • Hornfiskefileterne tjekkes for ben og drysses på indersiden med hakket persille, citronskal, salt og peber.
  • Fileterne lægges sammen 'hoved mod hale', vendes i rugmel og grilles på begge sider.
  • Skalotteløgene hakkes fint og sauteres i lidt olie. Kapers og hvidvin tilsættes.
  • Hvidvin, skalotteløg og kapers koges halvt ind og piskes op med smør.

Servér hornfisken med kapersskyen, grillede citronbåde og nye kartofler.

 

Tip: Servér gerne med en frisk Chardonnay, ikke for fed. Lav saucen lige inden servering. Grill evt. også kvarte fennikler, og servér dem til.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Hornfisk

Hornfisken kendes på den cylindriske aflange krop med stærkt forlængede over- og underkæber, som danner et næb. Begge disse lange hornagtige kæber har mange nåleformede tænder. Fisken er lang og slank med mørkeblå-grønlig ryg, sølvglinsende, perlemorsagtige sider og lys bug. Ryg- og gatfinne er placeret langt tilbage og sidder nær halefinnen. Skællene er små og løse.

Fiskebenene hos hornfisken har en flot grønlig farve, der skyldes, at benene indeholder et ufarligt farvestof (vivianit) ligesom hos ålekvabben. Hornfisk bliver sjældent over 90 cm og et...
Fisk i kantinen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28