Grillet sej med enebærrøgede blåmuslinger og dressing

Du skal bruge:

4 personer

Fisken
Grillnet til fisk
Sejfilet, ca. 1 kg
50 gr brunet smør
Neutral olie til at pensle med
2 rødløg
2 forårsløg
Røgede muslinger
1 kilo friske blåmuslinger
Et bundt enebærgrene, alternativt røgspåner
Vand

Dressing 

1 citron
200 gr creme fraiche
30 gr tørrede enebær
1 dl rapsolie

Sådan gør du

Forberedelsestid: 20 min

Tilberedningstid: 20 min

Bland rapsolie og enebær og lad trække i 15 minutter og si derefter enebærrene fra. 

Halvdelen af enebærolien blandes med creme fraiche, smages til med citronsaft, salt og peber og serveres til fisken. Resten gemmes til muslingerne. 

Skær en stor filet, der passer til dit grillnet og pensl med brunet smør. 

Skær løg og forårsløg over på midten, pensl med olie og læg på den varmeste del af grillen med snitfladen nedad indtil løgene er gyldenbrune. Dernæst grilles fisken – med skindsiden nedad først. Pensl ind imellem med olie og grill til fisken har en kernetemperatur på max. 55 grader. 

Drys med salt og peber og server på et fad med løgene. 

Skyl muslingerne og smid de ud, der ikke lukker sig når du banker på dem.

Læg våde enebærgrene (eller røgspåner) på grillen så der dannes en kraftig røg. Læg derefter muslingerne i en bakke på grillen og hold grillens låg lukket indtil de har åbnet sig.  

Ved servering dryppes med enebærolien og drysses med salt og peber. 

Serveres med nybagt brød eller kogte kartofler og en salat med årstidens grønt 

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Blåmusling

Blåmuslingen er omgivet af to symmetriske, ovale, hvælvede, mørkeblå næsten trekantede skaller. Skallens farve er blålig hos ældre eksemplarer og brunlig hos de yngre. På indersiden er den forsynet med et lag af perlemor. Blåmuslingen kan blive op til 10 cm lang.

Levested:

Blåmuslingen lever på lavt vand - ned til 10 meters dybde. Den er meget hårdfør, og tåler store variationer i temperatur og saltholdighed samt længere tids udtørring. Udbredt i danske farvande også helt ind i Østersøen og brakvandede fjorde. Sidder fast forankret til hinanden...

Stegt

Fisk i kantinen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28