Grøn pasta med tun

Du skal bruge:

50 personer

3,5 kg tun i vand, drænet
4 kg fuldkornspasta, kogt og afkølet
1 kg grøn pesto
1,5 kg agurk, tern
3,5 kg cantaloup- el. galiamelon, tern
1,5 kg fine ærter, optøede
350 g rødløg, tern
evt. frisk basilikum 

Tilbehør:
fuldkornsboller el. -brød

Sådan gør du

  • Vend pestoen i den kolde pasta.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser til pastaen.
  • Anret salaten på fade, og pynt med rødløg og evt. basilikum.

 

Anden egnet fisk:
røget laks

 

Tak til Nøglehullet for lån af opskriften.

Andre opskrifter med samme fisk

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Tun

Tunen er mørk og sølvglinsende på siderne. Den har en lys bug. Rygfinnerne sidder tæt sammen, og den har en halerod med 8-9 halefinner. Tunen er en pelagisk fisk, som vandrer nær overfladen. Den mest almindelige størrelse på tun er 130 cm.

Levested:

Tunen lever i de åbne havområder mellem overfladen og ned til ca. 100 meters dybde. Den foretrækker subtropiske farvande, hvor den findes i den nordlige del af Atlanterhavet, i Middelhavet og dele af Det Sorte Hav. Tunen findes også i Det Indiske Ocean, så det er en fisk, der er udbredt over store dele af...
Fisk i kantinen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28