Grove fiskedeller

Du skal bruge:

100 personer

2,5 kg laks, fine tern
1,6 kg lyssej, fine tern
160 g rødløg, finthakket
160 g kapers, grofthakket
2 bdt. persille, finthakket
2 bakker karse, klippet
4 citroner, fintrevet skal
4 æg
40 g hvedemel
havsalt
friskkværnet peber
olie

Sådan gør du

  • Bland laks og lyssej med rødløg, kapers, persille, karse, citronskal, æg og hvedemel.
  • Vend det hele godt sammen, og smag til med salt og peber.
  • Form farsen til fiskefrikadeller.
  • Brun fiskefrikadellerne i olie på begge sider, og bag dem færdige i ovnen ved 170 grader i ca. 15 minutter.

 

Tak til teamet på Vestas for lån af opskriften.
Foto: Søren Gammelmark.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Laks

Laksen er en sølvskinnende slank fisk med fedtfinne. Laksen kan kendes fra havørreden på den slankere halerod, de færre pletter under sidelinien og på, at gællegitterstavene på forreste gællebue er tornformede.

I forbindelse med gydningen bliver den mørkere, og hannen udvikler en tydelig kæbekrog. I forbindelse med gydedragten får hannens krop et rødligt skær, sorte og røde pletter, og huden fortykkes og bliver sej. Laks kaldes også atlantisk laks eller østersølaks afhængigt af levested. Laksen bliver normalt op til 120 cm, men den kan blive op til...
Fisk i kantinen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28