Gunnars torsk i fad

Du skal bruge:

100 personer

8 kg torskefilet, stykker på ca. 6 cm
3 kg æbler, tern
4 kg porrer, tynde ringe
100 g hvidløg, hakket
4 kg hakkede tomater, konserves
laurbærblade
0,5 dl paprika
3 l madlavningsfløde 8 %
2,5 bdt bredbladet persille, hakket
olie
salt og peber

Tilbehør:
kogte ris

Sådan gør du

  • Svits æbletern, porreringe og hvidløg i olie, uden at det tager farve.
  • Tilsæt tomater, laurbærblade og paprika, og lad koge 2-3 minutter.
  • Tilsæt fløden, kog saucen op, og smag til med salt og peber.
  • Krydr fisken med salt og peber, og bag den ved 200 grader i ca. 10 minutter.
  • Hæld herefter saucen over.
  • Drys retten med persille, og servér med kogte ris.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Torsk

Torsken har overbid, en kraftig skægtråd og en lys sidelinie. Ryg og sider er gråbrune eller grågrønne med en mængde brune, gule eller rødlige pletter. Farven varierer efter omgivelserne. Bugen er hvidlig. Torsken er ikke nogen stimefisk, men forekommer ofte i store tætheder, hvor der er godt med føde eller i forbindelse med gydning. Den største torsk, der nogensinde er blevet fanget, var 2 meter og vejede 96 kg. I dag er det yderst sjældent at finde en torsk over 130 cm.

Levested:

Torsken lever fra kysten til 600 meters dybde ved temperaturer mellem...
Fisk i kantinen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28