Hornfisk bagt med tomat og appelsin

Du skal bruge:

100 personer
14 kg hornfisk i filet
50 dl appelsinsaft
250 g citronsaft
12,5 kg cherrytomater (halveres)
2,5 dl olivenolie
5 kg rucola

Sådan gør du

  • Hornfiskefileterne drysses med salt og peber, rulles og stilles i et fad sammen med cherrytomater, appelsinsaft, citronsaft og olivenolie.
  • Bages 15 min ved 200 grader.
  • Rucola svitses 10 sekunder i lidt olivenolie, og krydres med salt og peber.
  • Fisken lægges på rucola, og anrettes med tomater og appelsinsauce.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Hornfisk

Hornfisken kendes på den cylindriske aflange krop med stærkt forlængede over- og underkæber, som danner et næb. Begge disse lange hornagtige kæber har mange nåleformede tænder. Fisken er lang og slank med mørkeblå-grønlig ryg, sølvglinsende, perlemorsagtige sider og lys bug. Ryg- og gatfinne er placeret langt tilbage og sidder nær halefinnen. Skællene er små og løse.

Fiskebenene hos hornfisken har en flot grønlig farve, der skyldes, at benene indeholder et ufarligt farvestof (vivianit) ligesom hos ålekvabben. Hornfisk bliver sjældent over 90 cm og et...
Fisk i kantinen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28