Hornfisk med frikassé af ærter og asparges

Du skal bruge:

100 personer
14 kg hornfisk i filet
1250 g rugmel
oliven- el. rapsolie til stegning
50 bdt. grønne asparges
4 kg friske ærter
1,5 k g forårsløg
2,5 dl citronsaft
2,5 dl olivenolie
dild el. kørvel
salt og peber

Sådan gør du

  • Skær hornfiskefileterne i mindre stykker.
  • Vend dem i rugmel krydret med salt og peber, og steg dem gyldenbrune i oliven- eller rapsolie.

 

  • Skær asparges i mindre stykker, og hak forårsløg fint.
  • Damp aspargesene i  vand i 2 minutter.
  • Tilsæt ærter, forårsløg, citronsaft, olivenolie, grofthakket dild eller kørvel, salt og peber, og kog hurtigt op.

  • Servér frikasséen til den stegte hornfisk

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Hornfisk

Hornfisken kendes på den cylindriske aflange krop med stærkt forlængede over- og underkæber, som danner et næb. Begge disse lange hornagtige kæber har mange nåleformede tænder. Fisken er lang og slank med mørkeblå-grønlig ryg, sølvglinsende, perlemorsagtige sider og lys bug. Ryg- og gatfinne er placeret langt tilbage og sidder nær halefinnen. Skællene er små og løse.

Fiskebenene hos hornfisken har en flot grønlig farve, der skyldes, at benene indeholder et ufarligt farvestof (vivianit) ligesom hos ålekvabben. Hornfisk bliver sjældent over 90 cm og et...
Fisk i kantinen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28