Hvidvinsdampet skrubbe med tomatsalsa

Du skal bruge:

100 personer

8 kg skrubbefileter
2,5 l hvidvin og/el. bouillon 

Tomatsalsa:
3 kg tomater, finthakket
2,5 kg peberfrugter, små tern
0,75 kg rødløg, små tern
20 g hvidløg (ca. 2 hele hvidløg), presset
100 g rød chili, uden kerner og finthakket
½ bdt. bredbladet persille, hakket
1 dl olivenolie
1 dl eddike
1 dl akaciehonning
salt
peber 

Tilbehør:
kogt pasta

Sådan gør du

  • Krydr skrubbefileterne med salt og peber og rul dem.
  • Læg de rullede skrubber i gastrobakker, og hæld hvidvin og/eller bouillon ved.
  • Damp skrubberne i ovnen i ca. 12 minutter ved 100 grader.
  • Vend tomater med peberfrugt, rødløg, hvidløg, chili og persille.
  • Tilsæt olivenolie, eddike og honning, og krydr med salt og peber.

 
Server de dampede skrubbefileter med den færdige tomatsalsa og pasta.

Tip: Chilien kan evt. udelades. Hvis man ønsker salsaen stærkere og mere kraftig i smagen, kan rødløg erstattes af almindeligt løg. Bredbladet persille kan erstattes af kruspersille.

 

Anden egnet fisk:
ising, rødspætte

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Skrubbe

Skrubbens farve på øjensiden kan variere fra mørk brungrå til gulgrå med uregelmæssige røde pletter. På blindsiden er den hvidlig og kan have brune pletter. Den kan kendes fra rødspætten på sin ru overflade og på, at kroppens bredde uden finner er under halvt så stor som længden. De fleste skrubber er højrevendte, men ikke alle. Store skrubber har desuden en spids torn ved gattet. Skrubben kan blive op til ca. 60 cm.

Levested:

Skrubben trives lige så godt i ferskvand som i saltvand. Den foretrækker at leve i områder med lavere saltindhold som f.eks....
Fisk i kantinen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28