Hvidvinsdampet skrubbe med tomatsalsa

Du skal bruge:

4 personer

500 g skrubbefileter
1 dl hvidvin el. bouillon
500 g tomater
2 peberfrugter
1 rødløg
1 rød chili
1 fed hvidløg
5 kviste bredbladet persille
1 spsk olivenolie
1 spsk eddike
1 spsk akaciehonning
salt og peber

Tilbehør:
pasta

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Krydr skrubbefileterne med salt og peber, og rul dem sammen.
  • Læg skrubberne i et ovnfast fad, og hæld hvidvin eller bouillon ved.
  • Damp skrubberne i ovnen i ca. 12 minutter. 
  • Hak tomaterne fint.
  • Skær peberfrugter og rødløg i små tern.
  • Flæk chilien, fjern kernerne, og hak chilien fint. 
  • Vend tomater med peberfrugt, rødløg, chili, presset hvidløg og hakket persille.
  • Tilsæt olivenolie, eddike og honning, og krydr med salt og peber.

 

Servér de hvidvinsdampede skrubber med tomatsalsa og pasta.

 

Tips: Rødløg kan erstattes af almindeligt løg, men det gør salsaen stærkere og mere kraftig i smagen. Chilien kan undlades, og bredbladet persille kan erstattes af kruspersille.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Skrubbe

Skrubbens farve på øjensiden kan variere fra mørk brungrå til gulgrå med uregelmæssige røde pletter. På blindsiden er den hvidlig og kan have brune pletter. Den kan kendes fra rødspætten på sin ru overflade og på, at kroppens bredde uden finner er under halvt så stor som længden. De fleste skrubber er højrevendte, men ikke alle. Store skrubber har desuden en spids torn ved gattet. Skrubben kan blive op til ca. 60 cm.

Levested:

Skrubben trives lige så godt i ferskvand som i saltvand. Den foretrækker at leve i områder med lavere saltindhold som f.eks....
Fisk i kantinen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28