Indisk curry med torsk

Du skal bruge:

100 personer

8 kg torskefilet, stykker på 4 x 4 cm
2 kg løg, hakket
rapsolie
175 g ingefær, revet
50 g hvidløg, revet
125 g frisk chili, hakket
0,6 dl stødt kanel
0,6 dl stødt spidskommen
1 spsk stødt kardemomme
1 spsk stødt nellike
4 kg hakkede tomater, konserves
500 g limefrugt el. 440 ml limesaft
1,5 kg græsk yoghurt
1,5 kg ærter, frosne
2,5 bdt. frisk koriander

Tilbehør:
basmatiris
mango- eller limechutney

Sådan gør du

  • Svits løgene i olien ved jævn varme, til de er klare. 
  • Svits ingefær, hvidløg, chili, kanel, spidskommen, kardemomme og nellike med løgene i 1 minut.
  • Tilsæt tomaterne, og lad saucen simre i 10 minutter. 
  • Tilsæt limesaft og yoghurt, og smag til med salt.
  • Kom ærterne i, og varm igennem.
  • Damp fiskestykkerne let. 
  • Hæld saucen i fade, og kom fisken hen over. 
  • Drys med frisk koriander.


Servér retten med kogte basmatiris og chutney.

Tip: I stedet for alle krydderierne kan der anvendes 1,25-2,5 dl færdig currypasta. Ærterne kan eventuelt gemmes til pynt.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Torsk

Torsken har overbid, en kraftig skægtråd og en lys sidelinie. Ryg og sider er gråbrune eller grågrønne med en mængde brune, gule eller rødlige pletter. Farven varierer efter omgivelserne. Bugen er hvidlig. Torsken er ikke nogen stimefisk, men forekommer ofte i store tætheder, hvor der er godt med føde eller i forbindelse med gydning. Den største torsk, der nogensinde er blevet fanget, var 2 meter og vejede 96 kg. I dag er det yderst sjældent at finde en torsk over 130 cm.

Levested:

Torsken lever fra kysten til 600 meters dybde ved temperaturer mellem...
Fisk i kantinen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28