Ising med friskost og ærtepuré

Du skal bruge:

100 personer

8 kg isingfilet
2,7 kg friskost med krydderurter
4 kg grønne bønner
300 g smør

Ærtepuré:
4 kg ærter, optøede
650 g cashewnødder, usaltede
1,3 l creme fraiche 9%
2 dl citronsaft

Tilbehør:
brød el. nye kartofler

Sådan gør du

Fisk:

  • Fordel friskost og bønner på isingfileterne, og rul dem sammen omkring fyldet. 
  • Læg fiskerullerne i smurte gastrobakker.
  • Krydr med salt og peber, og fordel smør på rullerne.
  • Dæk bakkerne med folie, og damp fisken i ovnen i ca. 15 minutter ved 175 grader.

 

Ærtepuré:

  • Blend ærter, cashewnødder, creme fraiche og citronsaft til en lind puré.
  • Tilsæt lidt vand, hvis puréen er for tør. 
  • Smag til med salt og peber, og sæt den på køl.

 

Anret fiskerullerne på en bund af ærtepuré, og servér med lunt brød eller nye kartofler.

 

Anden egnet fisk:
rødspætte, skrubbe

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Ising

Isingen er en højrevendt fladfisk, som kan kendes på, at sidelinien er stærkt buet og går over brystfinnen, men ellers følger dyrets midte. Ellers ligner isingen meget både rødspætte og skrubbe. Overfladen føles ru, fordi skællene har små randtakker. Øjensiden er ensfarvet brungrå til gulbrun afhængigt af levested. Blindsiden er hvid. Munden er forholdsvis lille. Isingen er den mindste af de almindelige fladfisk, man træffer i de danske farvande. Den bliver sjældent større end 35 cm og er i reglen langt mindre.

Levested:

Isingen lever på dybder fra 1...
Fisk i kantinen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28