Jambalaya med rejer og muslinger

Du skal bruge:

100 personer
  • 8 kg muslinger
  • 3,2 kg rejer
  • 1,6 kg chorizopølse, små stykker
  • olivenolie
  • 3 kg løg, groft hakket
  • ½ bdt. bladselleri, store tern
  • 5 grønne peberfrugter, store tern
  • 150 g hvidløg, fint hakket
  • 6,4 kg tomater, store tern
  • 6 l brune ris
  • 8 l bouillon
  • 45 laurbærblade
  • ½ bdt. timian
  • 5 tsk chili el. cayennepeber
  • 3 bdt. persille, hakket
  • salt
Tilbehør:
  • 8 citroner, både

Sådan gør du

  • Svits chorizopølsen i olie i en stor gryde ved middelhøj varme.
  • Svits løg, bladselleri og peberfrugt et par minutter sammen med pølsen.
  • Tilsæt hvidløg, tomater, ris, bouillon, laurbærblade, timian og chili/cayennepeber.
  • Lad retten småkoge under låg i 45 minutter.
  • Smag på risene – er de ikke møre, skal retten koge lidt længere.
  • Skyl muslingerne grundigt, og kassér dem, der ikke lukker sig efter et hårdt slag i bordet.
  • Vend forsigtigt muslinger og rejer i risene, og lad retten koge, til alle muslinger er åbne – ca. 5-10 minutter.
  • Rør persille i retten, og smag til med salt og evt. mere chili/cayennepeber.


Servér jambalyanen i dybe tallerkener med citron til at dryppe med.

 

Tak til Hjerteforeningen for lån af opskriften.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Reje (Koldtvands)

Rejen er rød med lange savtakkede pandetorn og runde sorte øjne. Det tynde par af følehornene har brede hvide og røde ringe. I modsætning til mange andre rejearter er den røde reje rød både før og efter kogning. Den kaldes også dybhavsreje, koldtvandsreje og nordsøreje. Rejen kan blive op til 16-17 cm.

Levested:

Rejen lever på blød bund på 50 til 500 meters dybde ved 0-8°C varmt vand. De største mængder af rejer findes på dybder mellem 100 og 250 meter. Rejen er udbredt på fastlandssoklerne i Nordsøen og mange andre steder i Nordatlanten....
Fisk i kantinen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28