Jomfruhummer i wok

Du skal bruge:

10 personer
Wok:
  • 800 g jomfruhummerhaler
  • 5 fed hvidløg
  • 5 spsk vegetabilsk olie
  • 650 g æggenudler, kogt efter anvisning
  • 1 kg broccoli
  • 500 g edamamebønner
  • Basilikum

 

Karrysauce:
  • 125 g finthakket løg, ca. 2 stk.
  • 5 spsk  karry
  • 8 dl kokosmælk, 2,5 dåser

Sådan gør du

  • Hak løg groft, steg dem af i olie indtil de er blanke, tilsæt karry og brun det godt af.
  • Tilsæt kokosmælk og lad det simre i 15 minutter, smag til med salt og lidt sukker.
  • Skær broccoli i små aflange stykker og halvere jomfruhummerhalerne. Steg dem af i en varm wok eller pande i olie og hakket hvidløg smag til med salt og peber.
  • Vend det hele sammen med nudler, jomfruhummer og sauce, drys med basilikum.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Jomfruhummer

Jomfruhummeren er et mindre og meget slankere krebsdyr end hummeren. Den er mere spinkel og gul til lyserød med to lange smalle klosakse, der er lige lange og besat med små hvide torne. Den kaldes også dybvandshummer. Fra pandetorn til halespids måler hannen maksimalt 24 cm, hunnen 20 cm - de bliver dog sjældent over 15 cm.

Levested:

Jomfruhummeren lever på dybder fra 40 til 250 meter på blød bund og ikke på klippe- og stengrund som hummeren. I danske farvande lever jomfruhummeren i Kattegat, Skagerrak og Nordsøen. Voksne jomfruhummere bliver for...
Fisk i kantinen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28