Jomfruhummer med grønne asparges og aioli

Du skal bruge:

10 personer

30-40 jomfruhummere

3 bundt grønne asparges

2,5 spsk olivenolie

15 g tørrede karljohansvampe

3 fed hvidløg

5 dl mayonnaise

5 spsk snittet purløg

Basilikum, purløg og dild

Salt og peber

Persilleolie

3 fed hvidløg

5 spsk citronsaft eller god eddike

5 spsk olivenolie

1 bundt persille

Salt og peber

Sådan gør du

  • Persilleolie: Blend løg, hvidløg, citronsaft og olie til en fin pure. Tilsæt persille, blend til grov urteolie og smag til med salt og peber.

  • Aioli: Pulveriser de tørrede svampe, fx. i en blender og bland i mayonnaisen med hvidløg og purløg. Smag til med salt og peber og lad aiolien trække i 15 minutter.

  • Læg jomfruhummerne på ryggen, halver dem på langs med en tung, skarp kniv og fjern indvoldene bag hovedet.

  • Læg de halve jomfruhummere på en bageplade, kom ½ tsk persilleolie på hver hale og grill i ovn eller på havegrill i ca. 1 minut.



Servér med dampede grønne asparges,

krydderurter, aioli og brød.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Jomfruhummer

Jomfruhummeren er et mindre og meget slankere krebsdyr end hummeren. Den er mere spinkel og gul til lyserød med to lange smalle klosakse, der er lige lange og besat med små hvide torne. Den kaldes også dybvandshummer. Fra pandetorn til halespids måler hannen maksimalt 24 cm, hunnen 20 cm - de bliver dog sjældent over 15 cm.

Levested:

Jomfruhummeren lever på dybder fra 40 til 250 meter på blød bund og ikke på klippe- og stengrund som hummeren. I danske farvande lever jomfruhummeren i Kattegat, Skagerrak og Nordsøen. Voksne jomfruhummere bliver for...
Fisk i kantinen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28