Karamelliseret julesalat med torsk

Du skal bruge:

100 personer

8 kg torskefilet
3,2 l æblejuice
6,5 kg julesalat, delt i kvarte
7 dl eddike
600 g brun farin
1,2 kg valnødder, hakkede
salt og peber
olivenolie til stegning

Tilbehør:
groft brød

Sådan gør du

  • Læg torskefileterne i gastrobakker.
  • Hæld halvdelen af æblejuicen i bunden af bakkerne, og damp torsken i ovnen i ca. 8 minutter.
  • Steg julesalaten i olie i 2 minutter.
  • Tilsæt eddike, lad den fordampe, og tilsæt dernæst brun farin og resten af æblejuicen.
  • Lad salaten simre ved svag varm i ca. 3 minutter.
  • Krydr med salt og peber, og vend forsigtigt valnødderne i salaten.

 

Servér julesalaten med dampet torsk og brød.

 

Tip: Æblejuice kan erstattes af appelsinjuice.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Torsk

Torsken har overbid, en kraftig skægtråd og en lys sidelinie. Ryg og sider er gråbrune eller grågrønne med en mængde brune, gule eller rødlige pletter. Farven varierer efter omgivelserne. Bugen er hvidlig. Torsken er ikke nogen stimefisk, men forekommer ofte i store tætheder, hvor der er godt med føde eller i forbindelse med gydning. Den største torsk, der nogensinde er blevet fanget, var 2 meter og vejede 96 kg. I dag er det yderst sjældent at finde en torsk over 130 cm.

Levested:

Torsken lever fra kysten til 600 meters dybde ved temperaturer mellem...
Fisk i kantinen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28