Kartoffelmørksej med limedressing

Du skal bruge:

4 personer

600 g mørksejfileter uden skind
4 bagekartofler
2 spsk rapsolie
1 broccoli
2 dl syrnet fløde 9%
1 lime
salt og peber

Tilbehør:
groft brød

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader. 
  • Skær mørksejfileten i fire nogenlunde ens stykker, og krydr med salt og peber. 
  • Skræl kartoflerne, og riv dem groft.
  • Kram de revne kartofter, så saften løber af, og form kartoffelmassen omkring hvert stykke fisk.
  • Form og pres kartoflerne, så de ligger tæt omkring sejfileterne. 
  • Varm olien på en slip let-pande, og brun fisken på begge sider. 
  • Læg fisken i et fad med bagepapir, og bag i 15-20 minutter. 
  • Skær broccoli i små buketter, og kog i letsaltet vand i 2 minutter. 
  • Rør syrnet fløde med limesaft, og smag dressingen til med salt og peber.

 

Servér kartoffelmørksejen med broccoli, limedressing og brød.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Mørksej

Mørksejen er en kompakt og kraftigt bygget torskefisk med underbid. Skægtråden mangler på de voksne fisk, og er meget lille hos ungfisk. Ryggen er næsten sort med et svagt blåligt eller olivengrønt skær. Sidelinien er lys og lige, og bugen er nærmest hvid.

Sejen kaldes også mørksej og gråsej. Den kan blive op til 130 cm lang.

Levested:

Mørlsejen er en stime- og vandrefisk, der lever pelagisk nær overfladen og ned til 250 meters dybde. Den er meget almindelig at finde ved skibsvrag og boreplatforme. Mørksejen er udbredt i den...
Fisk i kantinen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28