Kogt torsk à la Jeff

Du skal bruge:

100 personer

Dampet torsk:
8 kg torskefilet uden skind og ben, delt i passende stykker
groft salt
sukker
300 g smør
laurbærblade
peberkorn

Sennepssauce:
200 g smør
120 g hvedemel
7 l letmælk
300-400 g fiskesennep el. grovkornet sennep
groft salt
evt. hvidvinseddike

Tilbehør:
hårdkogte æg, hakkede
røget spæk el. bacon i tern, sprødstegt
kartofler, kogt
syltede rødbeder, tern
persille, finthakket
kapers
rødløg, finthakket
peberrod, revet
citroner, både

Sådan gør du

Dampet torsk:

  • Krydr evt. torskefileterne med salt og sukker ca. en time før tilberedning. Salt og sukker gør fisken mere fast at spise.
  • Damp fileterne kortvarigt i lidt vand sammen med smør, laurbærblade og peberkorn.
  • Torsken er færdigtilberedt, når man lige kan skille lamellerne på fisken. Den må hellere være lidt undertilberedt end overtilberedt.

 

Sennepssauce:

  • Pisk smør, mel og mælk sammen i en tykbundet gryde under opvarmning.
  • Kog saucen igennem, og smag til med sennep, salt og evt. lidt hvidvinseddike.

 

Servér torsk og sennepssauce sammen med tilbehøret i separate skåle, så alle kantinegæster selv kan bestemme, hvordan deres kogte torsk skal kombineres.

 

Opskriften er inspireret af kokken Jeff Scott Fosters bud på Danmarks Nationalret, kogt torsk med sennepssauce.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Torsk

Torsken har overbid, en kraftig skægtråd og en lys sidelinie. Ryg og sider er gråbrune eller grågrønne med en mængde brune, gule eller rødlige pletter. Farven varierer efter omgivelserne. Bugen er hvidlig. Torsken er ikke nogen stimefisk, men forekommer ofte i store tætheder, hvor der er godt med føde eller i forbindelse med gydning. Den største torsk, der nogensinde er blevet fanget, var 2 meter og vejede 96 kg. I dag er det yderst sjældent at finde en torsk over 130 cm.

Levested:

Torsken lever fra kysten til 600 meters dybde ved temperaturer mellem...
Fisk i kantinen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28