Kogt torsk med rødbeder og sennepssovs

Du skal bruge:

50 personer

Fisk:
ca. 6 kg torskefilet
6,2 l vand
5 l æble- el. hvidvinseddike
1 laurbærblad
60 peberkorn
max. 50 g salt, groft

Sovs:
600 g løg, hakket
175 g smør
2,5 l siet kogelage fra torsken (el. fiskebouillon)
125 g majsstivelse
2,5 l minimælk
175 g fiskesennep
125 g æble- el. hvidvinseddike
50 g sukker
max. 50 g salt, groft
peber

Salat:
2,5 l yoghurt naturel el. andet surmælksprodukt, max. 0,7% fedt
375 g mayonnaise, 80% fedt
175 g citronsaft
50 g sukker
max. 25 g salt, groft
3 kg rødbede, groft revet
3,5 kg gulerod el. selleri, groft revet
1,3 kg æble, groft revet

Tilbehør:
10 kg kartofler, kogt

Sådan gør du

Fisk:

  • Damp torsken i vand sammen med eddike, laurbærblad, peberkorn og salt.
  • Anret torsken i fade, og gem kogelagen til sovsen.

 

Sovs:

  • Svits løgene i smør.
  • Hæld kogelagen ved, og lad det koge sammen.
  • Tilsæt majsstivelse rørt ud i mælk, og kog igennem under omrøring.
  • Tilsæt sennep, eddike og sukker, og smag til med salt og peber.

 

Salat:

  • Bland ingredienserne til dressingen sammen, og smag til med salt.
  • Vend rødbeder, gulerødder og æbler sammen med dressingen.

 

Servér torsken med salat, sovs og kogte kartofler.

 

Tak til Nøglehullet for lån af opskriften.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Torsk

Torsken har overbid, en kraftig skægtråd og en lys sidelinie. Ryg og sider er gråbrune eller grågrønne med en mængde brune, gule eller rødlige pletter. Farven varierer efter omgivelserne. Bugen er hvidlig. Torsken er ikke nogen stimefisk, men forekommer ofte i store tætheder, hvor der er godt med føde eller i forbindelse med gydning. Den største torsk, der nogensinde er blevet fanget, var 2 meter og vejede 96 kg. I dag er det yderst sjældent at finde en torsk over 130 cm.

Levested:

Torsken lever fra kysten til 600 meters dybde ved temperaturer mellem...
Fisk i kantinen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28