Kuller i fad med rodfrugter og blåmuslinger

Du skal bruge:

100 personer

4,8 kg kuller, delt i mindre stykker
6 kg blåmuslinger
12,5 kg blandede rodfrugter, grove stykker
1½ dl olie
salt
hvid peber
2 kg røget bacon
5 l hønsebouillon
5 kg champignon, halve
1 stort bdt. persille, finthakket

Sådan gør du

  • Vend rodfrugterne med olie, salt og peber.
  • Bag rodfrugterne i ovnen i 15 minutter ved 200 grader.
  • Steg baconen sprød ved jævn varme.
  • Overhæld rodfrugterne med varm bouillon, og tilsæt bacon, champignon og kuller.
  • Tilsæt til sidst blåmuslingerne, og lad dem dampe med.
  • Damp retten færdig under låg i ovn i ca. 30 minutter ved 150 grader.
  • Drys med persille inden servering.


Tip: Anvend f.eks. kullerloins fra Royal Greenland.


Tak til Royal Greenland for lån af opskriften.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Kuller

Som de fleste torskefisk har kulleren tre rygfinner og to gatfinner. Den har overbid, en lille skægtråd og en mørk sidelinie. Ryggen er mere eller mindre gråbrun eller grågrøn. Siderne er sølvgrå, og bugen er hvid. Den kendes nemt på den mørke plet over brystfinnen.

Levested:

Kuller lever på bunden fra 10 til 450 meters dybde - oftest på 80 til 200 meters dybde. Den er udbredt i den nordlige del af Atlanten. Den er almindelig indtil Skagerrak og Kattegat. Kulleren foretager lange vandringer.

Føde:

Kulleren lever mest af bunddyr som...
Fisk i kantinen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28