4,8 kg kuller, delt i mindre stykker 6 kg blåmuslinger 12,5 kg blandede rodfrugter, grove stykker 1½ dl olie salt hvid peber 2 kg røget bacon 5 l hønsebouillon 5 kg champignon, halve 1 stort bdt. persille, finthakket
Sådan gør du
Vend rodfrugterne med olie, salt og peber.
Bag rodfrugterne i ovnen i 15 minutter ved 200 grader.
Steg baconen sprød ved jævn varme.
Overhæld rodfrugterne med varm bouillon, og tilsæt bacon, champignon og kuller.
Tilsæt til sidst blåmuslingerne, og lad dem dampe med.
Damp retten færdig under låg i ovn i ca. 30 minutter ved 150 grader.
Drys med persille inden servering.
Tip: Anvend f.eks. kullerloins fra Royal Greenland.
Som de fleste torskefisk har kulleren tre rygfinner og to gatfinner. Den har overbid, en lille skægtråd og en mørk sidelinie. Ryggen er mere eller mindre gråbrun eller grågrøn. Siderne er sølvgrå, og bugen er hvid. Den kendes nemt på den mørke plet over brystfinnen.
Levested:
Kuller lever på bunden fra 10 til 450 meters dybde - oftest på 80 til 200 meters dybde. Den er udbredt i den nordlige del af Atlanten. Den er almindelig indtil Skagerrak og Kattegat. Kulleren foretager lange vandringer.