Kulmule bagt med julekrydderi

Du skal bruge:

4 personer

4 kulmule-fileter
2 spsk rasp
1 bdt persille
3 kviste timian
½ tsk stødt ingefær
2 spsk olivenolie
4-6 rødbeder

Sådan gør du

  • Skræl rødbederne, del dem, og bag dem i 40 min. ved 220 gr.
  • Hak persillen, pluk timianen og tilsæt rasp.
  • Bland det hele med ingefær og olivenolie.
  • Fordel blandingen på fisken, og bag den i ovnen i 10-15 min. ved 220 gr.


Servér med bagte rødbeder, krydret med Læsø-salt.

Andre opskrifter med samme fisk

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Kulmule

Kulmulen har et svagt underbid og ingen skægtråde. Mundhulen og gællehulen er sorte. 1. rygfinne er kort og 2. rygfinne og gatfinne er lige lange.

Levested:

Kulmulen lever på 100-300 m dybde. Den opholder sig nær bunden om dagen, men søger højere vandlag om natten på jagt. Kulmulen er en grådig rovfisk med meget spidse tænder.

Føde:

Kulmulen lever af sild, brisling, ansjos, sardin og makrel.

Fangstmetode:

Fanges med trawl eller garn.

Tilberedning:

Kødet er hvidt til lidt gråligt og lidt løst i rå tilstand, men...
Fisk i kantinen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28