Laks med grøn pesto

Du skal bruge:

100 personer


8 kg laksesider

Pesto:
3,5 bdt. basilikum
olivenolie
375 g parmesan, revet
60 g hvidløg
salt og peber

Tilbehør:
grøn salat med ærter
pasta, kogt

Sådan gør du

  • Blend alle ingredienserne til pestoen, og krydr med salt og peber.

 

  • Fjern skind og evt. ben fra laksen.

  • Læg laksen i et fad med skindsiden nedad, og krydr med salt og peber. 

  • Smør pestoen på laksen i et jævnt lag. 
  • Bag fisken i ovnen i ca. 15-20 minutter ved 200 grader. 

 

Servér laksen med frisk pasta og grøn salat med ærter. 

 

Anden egnet fisk:

havørred, helleflynder, sandart

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Laks

Laksen er en sølvskinnende slank fisk med fedtfinne. Laksen kan kendes fra havørreden på den slankere halerod, de færre pletter under sidelinien og på, at gællegitterstavene på forreste gællebue er tornformede.

I forbindelse med gydningen bliver den mørkere, og hannen udvikler en tydelig kæbekrog. I forbindelse med gydedragten får hannens krop et rødligt skær, sorte og røde pletter, og huden fortykkes og bliver sej. Laks kaldes også atlantisk laks eller østersølaks afhængigt af levested. Laksen bliver normalt op til 120 cm, men den kan blive op til...
Fisk i kantinen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28