Laks med safran og babyspinat

Du skal bruge:

100 personer

8 kg laks uden skind, delt i mindre stykker
1,5 kg løg, hakket
50 g hvidløg, knust
1,6 l hvidvin
1-2 tsk safran (kan evt. erstattes af gurkemeje el. chili)
5 l fløde
2,5 dl citronsaft
5 kg pasta, frisk
3 kg babyspinat
salt og peber

Sådan gør du

  • Kog løg og hvidløg mørt i hvidvin med safran.
  • Kog ind til en tredjedel.
  • Tilsæt fløde, og kog lidt ind igen.
  • Smag til med citronsaft, salt og peber.
  • Kog pastaen efter anvisningen, og lad den dryppe godt af.
  • Vend den i den kogende fløde sammen med laks og frisk babyspinat.
  • Lad retten simre 2-4 minutter inden servering.

 

Anden egnet fisk:
ørred, havkat

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Laks

Laksen er en sølvskinnende slank fisk med fedtfinne. Laksen kan kendes fra havørreden på den slankere halerod, de færre pletter under sidelinien og på, at gællegitterstavene på forreste gællebue er tornformede.

I forbindelse med gydningen bliver den mørkere, og hannen udvikler en tydelig kæbekrog. I forbindelse med gydedragten får hannens krop et rødligt skær, sorte og røde pletter, og huden fortykkes og bliver sej. Laks kaldes også atlantisk laks eller østersølaks afhængigt af levested. Laksen bliver normalt op til 120 cm, men den kan blive op til...
Fisk i kantinen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28