Laks med soja-honning i ovn

Du skal bruge:

50 personer

Fisk:
5 kg laksefilet, delt i 50 stykker
4 spsk olie
375 g flydende honning el. ahornsirup
1 l sojasauce
peber

Mangosalat:
3,8 kg hvidkål, fint snittet
3,8 kg gulerod, strimlet
2,5 kg mango, både

Dressing:
375 g citron- el. limesaft
100 g sukker
max. 25 g groft salt
peber

Tilbehør:
3,7 kg natur- el. brune ris, kogt

Sådan gør du

  • Læg laksestykkerne i gastrobakker smurt med olie.
  • Rør honning og soja sammen, fordel det over laksen, og krydr med peber.
  • Bag laksen i ovnen ved 225 grader.
  • Rør ingredienserne til dressingen sammen.
  • Vend hvidkål, gulerod og mango sammen med dressingen.

 

Servér den bagte laks med mangosalaten og ris.

 

Tip: Mango kan erstattes af blommer.

 

Tak til Nøglehullet for lån af opskriften.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Laks

Laksen er en sølvskinnende slank fisk med fedtfinne. Laksen kan kendes fra havørreden på den slankere halerod, de færre pletter under sidelinien og på, at gællegitterstavene på forreste gællebue er tornformede.

I forbindelse med gydningen bliver den mørkere, og hannen udvikler en tydelig kæbekrog. I forbindelse med gydedragten får hannens krop et rødligt skær, sorte og røde pletter, og huden fortykkes og bliver sej. Laks kaldes også atlantisk laks eller østersølaks afhængigt af levested. Laksen bliver normalt op til 120 cm, men den kan blive op til...
Fisk i kantinen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28