Lynsyltede sild med rødløg og gulerødder

Du skal bruge:

100 personer
4 kg friske sildefileter
2 l lys eddike
8 dl vand
500 g sukker
salt
4 kg rødløg, tynde skiver
2 kg gulerødder, tynde skiver
100 g rød chili uden kerner, små tern

Tilbehør:
rugbrød
frisk dild

Sådan gør du

  • Skær sildefileterne midt over på den lange led, og skær finnerne af.
  • Tør fileterne med køkkenrulle, og læg dem i gastrobakker.
  • Kog eddike, vand, sukker og salt op i en gryde.
  • Kom grøntsagerne i lagen, og kog den op igen.
  • Hæld lagen over sildene, og lad dem køle af i køleskabet.

 

Servér de syltede sild med rugbrød og dild.

 

Tak til Hjerteforeningen for lån af opskriften.

 

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Sild

Silden er en sølvskinnende stimefisk med bløde finner uden pigstråler. Den har glatte gællelåg, og hele kroppen er dækket af store skæl, der let falder af. I vore farvande kan silden let forveksles med brislingen. Men til forskel fra brislingen fæstner sildens bugfinner bag rygfinnes forkant, og bugskællene er ikke så skarpe som brislingens. Silden er ved fangsten skinnende blågrøn, men mister hurtigt farven. Silden bliver normalt 20-35 cm. Den maksimale længde er meget forskellig og afhængig af farvand.

Levested:

Silden lever pelagisk i store stimer...
Fisk i kantinen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28