8 kg mørksejfilet, store tern 5 kg helbladet spinat, frossen 4 l madlavningsfløde 8 % 75 g hvidløg, finthakket frisk pasta 5 kg porre, 2 cm tykke skrå skiver salt og peber
Sådan gør du
Dag 1
Optø spinaten.
Dag 2
Kog madlavningsfløde og spinat godt igennem under omrøring.
Krydr fisken med salt og peber, drys med hvidløg, og damp den i ovnen.
Kog pastaen, og tilsæt porre de sidste 2 minutter af kogetiden.
Hæld vandet fra pastaen, og vend forsigtigt spinaten sammen med pasta, porre og den dampede fisk.
Mørksejen er en kompakt og kraftigt bygget torskefisk med underbid. Skægtråden mangler på de voksne fisk, og er meget lille hos ungfisk. Ryggen er næsten sort med et svagt blåligt eller olivengrønt skær. Sidelinien er lys og lige, og bugen er nærmest hvid.
Sejen kaldes også mørksej og gråsej. Den kan blive op til 130 cm lang.
Levested:
Mørlsejen er en stime- og vandrefisk, der lever pelagisk nær overfladen og ned til 250 meters dybde. Den er meget almindelig at finde ved skibsvrag og boreplatforme. Mørksejen er udbredt i den...