Mørksejkrebinetter med persillesauce

Du skal bruge:

100 personer

8 kg mørksejfilet uden skind og ben, finthakket
1,5 kg rasp
rapsolie til stegning
8 l letmælk
4,5 dl majsstivelse
200 g persille, hakket
5 store bdt. forårsløg
12 kg spidskål, brede strimler
salt og peber

Tilbehør:
kogte kartofler

Sådan gør du

  • Ælt fiskekødet sammen med salt og peber.
  • Form - i passende størrelse - krebinetter af fiskekødet, og vend dem i rasp.
  • Steg krebinetterne i olie i ca. 4 minutter på hver side ved middelhøj varme.
  • Pisk mælk og majsstivelse sammen i en gryde, og kog mælken op under omrøring.
  • Kom persillen i saucen, og kog endnu 2-3 minutter.
  • Smag til med salt og peber. 
  • Fjern det yderste blad på forårsløgene, og kog spidskål og forårsløg i letsaltet vand i 3 minutter.

 

Servér krebinetterne med kartofler, kogte grøntsager og persillesauce.

 

Tip: Rør evt. hakkede krydderurter (f.eks. dild, purløg, persille, kørvel eller basilikum) i fiskekødet.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Mørksej

Mørksejen er en kompakt og kraftigt bygget torskefisk med underbid. Skægtråden mangler på de voksne fisk, og er meget lille hos ungfisk. Ryggen er næsten sort med et svagt blåligt eller olivengrønt skær. Sidelinien er lys og lige, og bugen er nærmest hvid.

Sejen kaldes også mørksej og gråsej. Den kan blive op til 130 cm lang.

Levested:

Mørlsejen er en stime- og vandrefisk, der lever pelagisk nær overfladen og ned til 250 meters dybde. Den er meget almindelig at finde ved skibsvrag og boreplatforme. Mørksejen er udbredt i den...
Fisk i kantinen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28