Mørksejkrebinetter med sommergrønt

Du skal bruge:

100 personer

8 kg mørksejfilet, finthakket
4 dl helæg
1,5 kg rasp
smør og olie til stegning
grøn salat
rucola
kogte afkølede kartofler, skiver
radiser, skiver
parmesan, flager
syrnet fløde
purløg, snittet
salt og peber

Sådan gør du

  • Ælt fiskekødet sammen med æg, salt og friskkværnet peber.
  • Form krebinetter i passende størrelse, og vend dem i rasp.
  • Steg krebinetterne i gyldent smør tilsat lidt olie i ca. 4 minutter på hver side ved jævn varme.
  • Vend grøn salat, rucola, kartofler og radiser sammen, og drys med parmesan.
  • Rør en dressing sammen af syrnet fløde og purløg, og smag til med salt og peber.

 

Servér krebinetterne med forårsgrønt og dressing.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Mørksej

Mørksejen er en kompakt og kraftigt bygget torskefisk med underbid. Skægtråden mangler på de voksne fisk, og er meget lille hos ungfisk. Ryggen er næsten sort med et svagt blåligt eller olivengrønt skær. Sidelinien er lys og lige, og bugen er nærmest hvid.

Sejen kaldes også mørksej og gråsej. Den kan blive op til 130 cm lang.

Levested:

Mørlsejen er en stime- og vandrefisk, der lever pelagisk nær overfladen og ned til 250 meters dybde. Den er meget almindelig at finde ved skibsvrag og boreplatforme. Mørksejen er udbredt i den...
Fisk i kantinen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28