Mørksejkrebinetter med sommergrønt

Du skal bruge:

4 personer
500 g mørksejfilet
1 æg
1 dl rasp
grøn salat
rucola
afkølede kartofler
radiser
parmesan
2-3 dl syrnet fløde
purløg

Sådan gør du

  • Hak mørksejfileten med en skarp kniv, til kødet er finthakket.
  • Ælt fiskekødet med 1 æg, ½ tsk salt og friskkværnet peber.
  • Form 4 krebinetter, og vend dem i rasp.
  • Steg krebinetterne på en slip let-pande i gyldent smør, tilsat lidt olie ca. 4 min på hver side ved jævn varme.
  • Bland grøn salat, rucola, skiver af kølige kartofler og radiser.
  • Afslut med frisk parmesan.
  • Bland en kølig dressing af syrnet fløde og hakket purløg.
  • Smag til med salt og peber.
  • Servér krebinetterne med sommergrønt og kølig dressing.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Mørksej

Mørksejen er en kompakt og kraftigt bygget torskefisk med underbid. Skægtråden mangler på de voksne fisk, og er meget lille hos ungfisk. Ryggen er næsten sort med et svagt blåligt eller olivengrønt skær. Sidelinien er lys og lige, og bugen er nærmest hvid.

Sejen kaldes også mørksej og gråsej. Den kan blive op til 130 cm lang.

Levested:

Mørlsejen er en stime- og vandrefisk, der lever pelagisk nær overfladen og ned til 250 meters dybde. Den er meget almindelig at finde ved skibsvrag og boreplatforme. Mørksejen er udbredt i den...

Stegt

Fisk i kantinen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28