Moules frites med aioli

Du skal bruge:

10 personer
4 kg blåmuslinger
2,5 kg bage- eller store kartofler
5 spsk olivenolie
Sort peber
Flagesalt
125 g finthakket løg, ca. 2,5 stk.
400 g gulerødder, ca. 5 stk.
6-8 fed hvidløg, finthakket
300 g fennikel i mundrette stykker, ca. 2 stk.
Lidt olie til stegning 
5 dl hvidvin
2,5 dl vand
2,5 håndfulde bredbladet persille, hakket
Aioli
Salat

Sådan gør du

  • Skrub og vask kartofler, og skær dem i grove, aflange pomfritter med skræl. Læg dem på en bageplade med bagepapir og vend godt sammen med 2 spsk olivenolie, salt og peber. Bages i ovnen 25-30 minutter på 200 grader, indtil de er gyldne og sprøde.

  • Rens imens muslingerne, ved at skylle dem i koldt vand. Bank dem let mod bordet, og kassér dem, der ikke lukker sig.

  • Sautér løg, hvidløg og fennikel i olie i en stor varm gryde.

  • Kom muslingerne ved, og lad dem varme med i 1/2-1 minut. Kom hvidvin og vand på og læg et tætslukkede låg på. Lad dem dampe i 2-3 minutter, til muslingerne har åbnet sig - ryst gryden undervejs.

  • Tilsæt persille, og servér muslingerne med fritter, aioli og salat. Kassér de muslingerm der ikke har åbnet sig under tilberedningen.

 

Tip: Nem snyde-aioli kan laves af god mayonnaise, revet hvidløg, salt og peber og lidt olivenolie.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Blåmusling

Blåmuslingen er omgivet af to symmetriske, ovale, hvælvede, mørkeblå næsten trekantede skaller. Skallens farve er blålig hos ældre eksemplarer og brunlig hos de yngre. På indersiden er den forsynet med et lag af perlemor. Blåmuslingen kan blive op til 10 cm lang.

Levested:

Blåmuslingen lever på lavt vand - ned til 10 meters dybde. Den er meget hårdfør, og tåler store variationer i temperatur og saltholdighed samt længere tids udtørring. Udbredt i danske farvande også helt ind i Østersøen og brakvandede fjorde. Sidder fast forankret til hinanden...
Fisk i kantinen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28