Nudler med rejer og jordnøddedressing

Du skal bruge:

100 personer
  • 8 kg rejer
  • 1 l jordnøddesmør
  • 1 l sojasauce
  • ½ dl sambal oelek
  • 2 dl flydende honning
  • 2 dl limesaft
  • 1,5 l vand
  • 4 kg spidskål, julienne-strimler
  • 2,5 kg selleri, julienne-strimler
  • 2 kg gulerødder, julienne-strimler
  • 6 kg porrer, julienne-strimler
  • fuldkornsnudler
  • 1 bdt. koriander, frisk

Sådan gør du

  • Rør jordnøddesmør, sojasauce, sambal oelek, honning, limesaft og vand sammen.
  • Kog grøntsagerne hurtigt op i letsaltet vand.
  • Kog nudlerne i letsaltet vand, og hæld dem i en sigte, når de er færdige.
  • Hæld jordnøddedressingen i en gryde, og lun den lidt.
  • Vend nudler, grøntsager og rejer sammen med dressingen.
  • Spæd evt. op med lidt vand, hvis det virker tørt.
  • Drys med frisk koriander, så snart retten er varmet igennem, og servér den straks.

 

Tip: Smag evt. dressingen til med presset hvidløg og/eller fintrevet ingefær.

 

Tak til Hjerteforeningen for lån af opskriften.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Reje (Koldtvands)

Rejen er rød med lange savtakkede pandetorn og runde sorte øjne. Det tynde par af følehornene har brede hvide og røde ringe. I modsætning til mange andre rejearter er den røde reje rød både før og efter kogning. Den kaldes også dybhavsreje, koldtvandsreje og nordsøreje. Rejen kan blive op til 16-17 cm.

Levested:

Rejen lever på blød bund på 50 til 500 meters dybde ved 0-8°C varmt vand. De største mængder af rejer findes på dybder mellem 100 og 250 meter. Rejen er udbredt på fastlandssoklerne i Nordsøen og mange andre steder i Nordatlanten....
Fisk i kantinen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28