Økologisk ørredcarpaccio

Du skal bruge:

100 personer

ferske økologiske ørredfileter
citronsaft
olivenolie
salt
hvid peber
frisk basilikum, plukket

Tilbehør:
godt brød

Sådan gør du

  • Skær fileterne ud i meget tynde skiver, og læg dem på fade, så de dækker hele fladen.
  • Dryp med citronsaft og olivenolie, og drys med salt og peber.
  • Lad det stå køligt i en halv til en hel time.
  • Drys med basilikumblade, og servér godt brød til.

 

Opskriften er blot til inspiration, hvorfor der ikke er angivet mængder.

 

Tip: Gervér evt. med friske blade af rucola og lidt soltørret tomat.

 

Opskriften er venligst udlånt af www.okofisk.dk.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Ørred (Regnbueørred)

Ørred sælges ofte som forel (200-300 gram portionsfisk). Ørreden har et rød-violet bånd langs sidelinien, som har givet fisken sit navn. Regnbueørreden har den lille karakteristiske fedtfinne, der findes på oversiden tæt på halefinnen. Den har sorte pletter over det meste af kroppen inklusive ryg, fedt- og halefinner. Den har en kort krop med et lille hoved og en mundspalte, der når så langt bagud som øjets bageste rand. Siderne er sølvskinnende med mørkere ryg og sølvhvid bug. Farven på sidelinien er kraftigst i gydeperioden. Ved længere tids ophold i saltvand...
Fisk i kantinen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28