Ørred bagt med julekrydderi

Du skal bruge:

100 personer
8 kg ørred-filet
2,5 kg franskbrød, finthakket
3 bdt. persille, hakket
1 bdt. frisk timian, plukket
1½ spsk stødt ingefær
½ dl olivenolie

Tilbehør:
bagte rødbeder
Læsø-salt

Sådan gør du

  • Bland brød, persille, timian, ingefær og olivenolie.
  • Fordel blandingen på fisken, og bag den i ovnen i 10-15 minutter ved 220 grader.

 

Servér fisken med bagte rødbeder krydret med Læsø-salt.

 

Anden egnet fisk:

laks, makrel, sild

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Ørred (Regnbueørred)

Ørred sælges ofte som forel (200-300 gram portionsfisk). Ørreden har et rød-violet bånd langs sidelinien, som har givet fisken sit navn. Regnbueørreden har den lille karakteristiske fedtfinne, der findes på oversiden tæt på halefinnen. Den har sorte pletter over det meste af kroppen inklusive ryg, fedt- og halefinner. Den har en kort krop med et lille hoved og en mundspalte, der når så langt bagud som øjets bageste rand. Siderne er sølvskinnende med mørkere ryg og sølvhvid bug. Farven på sidelinien er kraftigst i gydeperioden. Ved længere tids ophold i saltvand...
Fisk i kantinen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28