Ovnbagt laksefilet

Du skal bruge:

100 personer

8 kg laksefilet uden skind
1 dl raps- eller olivenolie
1 dl fennikelfrø, hakket
salt
peber, groftkværnet 

4,5 kg babyspinat
3 store bdt. radiser, skiver
3 store bdt. forårsløg, skiver
3 kg friske ærter i bælg

3 l fromage frais
3 store bdt. dild
3 store bdt. purløg
1 ½ store bdt. persille
salt
peber

Tilbehør:
nye kartofler el. godt brød

Sådan gør du

  • Læg fisken i gastrobakker.
  • Pensl med olie, og drys med fennikel, salt og peber.
  • Bag fisken i ovnen i 20 minutter ved 200 grader.

  • Skyl og tør spinaten.
  • Drys radiser, forårsløg og bælgede ærter over.


  • Blend fromage frais med krydderurterne til en lysegrøn dressing.
  • Smag til med salt og peber.


Servér med laks og salat med dressing og nye kartofler eller godt brød.

 

Tip: Du kan også bruge frosne ærter, som tøs op. Beregn da 1,2 kg frosne ærter til 100 personer. 

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Laks

Laksen er en sølvskinnende slank fisk med fedtfinne. Laksen kan kendes fra havørreden på den slankere halerod, de færre pletter under sidelinien og på, at gællegitterstavene på forreste gællebue er tornformede.

I forbindelse med gydningen bliver den mørkere, og hannen udvikler en tydelig kæbekrog. I forbindelse med gydedragten får hannens krop et rødligt skær, sorte og røde pletter, og huden fortykkes og bliver sej. Laks kaldes også atlantisk laks eller østersølaks afhængigt af levested. Laksen bliver normalt op til 120 cm, men den kan blive op til...
Fisk i kantinen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28