Ovnbagt rødtunge med friske tomater

Du skal bruge:

4 personer
500 g rødtungefilet
3-4 spsk olivenolie
salt og peber
4 friske tomater
1 fed hvidløg
saft af 1 appelsin
1 håndfuld basilikumblade Tilbehør:
Frisk pasta
En stor skål blandet salat

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader C.
  • Rul rødtungefileterne løst sammen, og læg dem i et ildfast fad. Pensl fisken med et par tsk olie, og krydr med salt og peber.
  • Bag rødtungerne 10 min. i ovnen.
  • Skær stilken af tomaterne, og skær et lille kryds i skindet på toppen.
  • Kom tomaterne i kogende vand i 5 sek., og køl dem starks af under koldt vand.
  • Fjern skindet fra tomaterne, og skær hver tomat i 8 både.
  • Hak hvidløget fint, og lad hvidløg og tomater simre i 3 spsk olie i en gryde ved middelhøj varme i 4 min.
  • Tilsæt appelsinsaft og grofthakket basilikum, og lad saucen småkoge endnu 3 min.
  • Smag saucen til med salt. Hæld halvdelen af saucen over fisken. Servér resten af saucen i en varm skål til at komme over pastaen ved bordet.

Servér med frisk pasta og en stor skål salat.

Tip: I stedet for rødtunge kan du anvende filet af andre fisketyper.

Andre opskrifter med samme fisk

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Rødtunge

Rødtungen har en aflang til oval facon med et lille hoved, som har en lille mund med tykke, lidt fremskudte læber. Skindet er rødbrunt med små skæl på oversiden og kan derfor virke ret glat. Undersiden er hvid til spættet. Rødtungen kan blive op til 65 cm, men den bliver sjældent større end 40 cm.

Levested:

Rødtungen lever på hård bund eller skalgrus fra 10 til 250 meters dybde, hvor de unge lever på lavere vand end de voksne. Den er udbredt fra Hvidehavet til Biscayen inklusive De Britiske Øer og Færøerne. I danske farvande er den udbredt indtil den...
Fisk i kantinen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28